SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

MUKADDİME

<< 159 >>

11. RESUL-İ EKREM S.A.V.'İN ASHABININ FAZİLETİ  - CERİR BİN ABDİLLAH EL-BECELİ

 

حَدَّثنَا مُحَمَّد بْنُ عَبْد اللَّه بْنُ نُمَيْرٍ. حَدَّثنَا عَبْد اللَّه بْنُ إِدْرِيسَ، عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنُ أَبِي خَالِدٍ، عَنْ قَيْسِ بْنُ أَبِي حَازِمٍ، عَنْ جَرِيرِ بْنُ عَبْد اللَّه البَجَليِّ؛ قَالَ:

 - مَا حَجَبَنِي رَسُولُ اللَّه صَلى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمْ مُنْذُ أَسْلَمْتُ. وَلاَ رَآنِي إِلاَّ تَبَسَّمَ فِي وَجْهِي. وَلَقَدْ شَكَوْتُ إِلَيْهِ أَنَّي لاَ أَثْبُتُ عَلَى الخَيْلِ، فَضَرَبَ بِيَدِهِ فِي صَدْرِي، فَقَالَ ((اللَّهمَّ ثَبِّتْهُ وَاجْعَلْهُ هَادِياً مَهْدِياً)).

 

Cerir bin Abdillah el-Beceli r.a.’den şöyle söylediği rivayet edilmiştir:

 

Ben Müslüman olduğum zamandan beri Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in yanına girmek istediğimin her defasında O, beni kabul buyurdu. ve beni gördükçe yüzüme gülümserdi. At üzerinde duramadığımı (kendimi tutamadığımı) bir ara Resulullah’a arzetmekle halimden şikayetçi oldum. Bunun üzerine Resulullah (Mübarek) eliyle  göğsüme (şiddetli bir darbe) vurdu.Sonra :

 

‘’ Allahım! Sen Cerir’i (at üstünde) sabit kıl, onu hadi (hidayete erici, erdirici) ve mehdi (hidayete erdirilmiş) kıl ‘’ diyerek dua buyurdu.

 

Diğer tahric: Buhâri Cihâd, Edeb; Müslim, fedailu’s-sahabe; Tirmizi ile Nesâi (kübra) Menâkıb

 

 

BU HADİS’İN MÜSLİM RİVAYETİ VE İZAH İÇİN BURAYA TIKLAYIN