SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

MUKADDİME

<< 170 >>

DEVAM: 12. HARİCİLER HAKKINDAKİ HADİSLER

 

حَدَّثنَا أَبُو بَكْرِ بْنُ أَبِي شَيْبَةَ. حَدَّثنَا أَبُو أَسَامَةَ، عَنْ سُلَيْمَأَن بْنُ الْمُغِيرَةِ، عَنْ حُمَيْدِ بْنُ هِلاَلٍ، عَنْ عَبْد اللَّه بْنُ الصَّامِتِ، عَنْ أَبِي ذَرٍّ؛ قَالَ:

 - قَالَ رَسُول اللَّه صَلى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلمْ: ((أَن بَعْدِي مِنْ أُمَّتِي، أَوْ سَيَكُونُ مِنْ أُمَّتِي، قَوْمَاً يَقْرؤُنَ اْلقُرْأَن. لاَ يُجَأَوْزِ حُلُوقَهُمْ. يَمْرُقُونَ مِنَ الدِّينِ كَمَا يَمْرُقُ السَّهْمُ مِنْ الرَّمِيَّةِ. ثُمَّ لاَ يَعُودُونَ فِيهِ. هُمْ شِرَارُ الْخَلْقِ وَالْخَلِيقَةِ)). قَالَ عَبْد اللَّه بْنُ الْصَّامِتِ: فَذَكَرْتُ ذَلِك لِرَافِعِ بْنُ عَمْرِو. أَخِي الْحَكَمِ بْنُ عَمْرِو الْغَفَارِيِّ. فَقَالَ: وَأَنا أَيْضَاً قَدْ سَمِعْتهُ مِنْ رَسُولِ اللَّه صَلى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمْ.

 

Ebu Zer’ r.a.’den Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu, dediği rivayet olunmuştur:

 

«Şüphesiz ben'den sonra ümmetimden bir kavim vardır.(Ravi diyor ki Resulullah ilk cümleyi ya böyle ifade buyurdu ve yahut benden sonra ümmetimden bir kavim olacaktır, (dedi.) Bu kavimdekiler Kur'an okuyacaklar, fakat Kur'an(ın feyzi) onların boğazlarını geçmiyecektir. Onlar, okun avdan (delip) çıktığı gibi dinden çıkacaklar. Sonra din'e dönmeyeceklerdir. Onlar insanların ve hayvanların en köyüleridir. »

 

(Hadisi Ebu Zer’den rivayet eden) Abdullah bin Es-Samıt şöyle dedi: (Ben bu hadisi Ebu Zer’den işittikten) sonra El-Hakem bin Amr el-Gifari’nin kardeşi Rafi bin Amr’e bunu anlattım.Kendisi:

 

«Ben de bunu Resulullah s.a.v.’den işittim, dedi. »

 

 

BU HADİS’İN MÜSLİM RİVAYETİ VE İZAH İÇİN BURAYA TIKLAYIN