SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

KİTABU İKAMETİ’S-SALAT

<< 1031 >>

64- SICAK'TA VE SOĞUK'TA ELBİSE ÜZERİNDE SECDE ETMEK BABI

 

حَدَّثَنَا أَبُو بَكْر بْنُ أَبِي شَيْبَة. حَدَّثَنَا عَبْدُ العزيز بْن مُحَمَّد الدراوردي، عَن إسماعيل بْن أبي حبيبة، عَن عَبْد اللّه بْن عَبْدُ الرحمن؛ قَالَ:

 - جاءنا النَّبِي صَلَى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمْ. فصلى بنا في مسجد بني عَبْدُ الأشهل، فرأيته واضعاً يديه على ثوبه، إذا سجد.

 

فِي الزَوائِد: في إسناده عن عَبْد اللّه بْن عَبْدُ الرحمن عَن أبيه عَن جده ثابت بْن الصامت، كما في الرواية الآتية، فهذا إسناد متصل.

 

Abdullah bin Abdirrahman (r.a.) (babası vasıtasıyla dedesinden naklen) şöyle demiştir:

 

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bize geldi. Beni Abdi'l-Eşhel mescidinde namaz kıldırdı. Secde ettiği zaman ellerini elbisesinin üzerine koyduğunu gördüm.

 

Not: Bundan sonra gelen rivayette olduğu gibi bunun senedinde; ''Abdullah bin Abdirrahman'dan, o da babasından, o da dedesi Sabit bin es-Samit'tan ... '' ifadesi vardır. Senedin aslı böyle olunca muttasıl bir sened olmuş olur. diye Zevaid'de açıklama vardır.

 

---- Çünkü senedde sahabi olan ilk ravi Sabit bin es-Samit ve onun ravisi olan oğlu Abdurrahman'ın ismi geçmiyor. Ancak Abdurrahman'ın ravisi olan oğlu Abdullah'ın ismi vardır.