SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

KİTABU’L-LİBAS

<< 3579 >>

12- İÇ DON GİYMEK BABI

 

حدّثنا أَبُو بَكْرِ بْنُ أَبِي شَيْبَةَ، وَعَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ، قَالاَ: حدّثنا وَكِيعٌ. ح وَحَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ بَشَّارٍ. حدّثنا يَحْيَى وَعَبْدُ الرَّحْمنِ، قَالُوا: حدّثنا سُفْيَانُ عَنْ سِمَاكِ بْنِ حَرْبٍ، عَنْ سُوَيْدِ بْنِ قَيْسٍ؛ قَالَ: أَتَانَا النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم، فَسَاوَمَنَا سَرَاوِيلَ.

 

Suveyd bin Kays (r.a.)'den; Şöyle demiştir: Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) (Minâ'da elbise sattığımız esnada) yanımıza geldi ve bir uzun iç don pazarlık ederek Maden satın aldı.

 

 

AÇIKLAMA:      Bu hadis daha uzun bir metin halinde 2220 numarada geçti ve gerekli bilgi orada verildi. Bu hadis, Resul-i Ekrem (s.a.v.)'in bir içdon satın aldığına delalet eder. Orada izah bölümünde belirttiğim gibi Ebu Hureyre (r.a.)'den rivayet edilen bir hadiste Ebu Hureyre (r.a.) Resul-i Ekrem (s.a.v.)'e içdon giyip giymediğini sormuş ve; evet, seferde hazerde gece ve gündüz (giyerim). çünkü ben örtünme ile emrolundum. İçdondan duha iyi (avret yerimi) örtücü bir giyecek bulamadım, cevabını almıştır.

 

El-Hafız'ın el-Fetih'te dediği gibi Resul-i Ekrem (s.a.v.)'in içdon satın aldığı sabittir. Bunu boşuna almış değildir. Şu halde O'nun içdon giydiği kanaati hakimdir.