SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

KİTABU’D-DEA’

<< 3882 >>

17- KERB (ÜZÜNTÜ / SIKINTI) ZAMANINDA OKUNACAK DUA BARI

 

حدّثنا أَبُو بَكْرٍ. حدّثنا مُحَمَّدُ بْنُ بِشْرِ. ح وَحَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ. حدّثنا وَكِيعٌ. جَمِيعاً عَنْ عَبْدِ الْعَزِيزِ بْنِ عُمَرَ بْنِ عَبْدِ الْعَزِيزِ. حَدَّثَنِي هِلاَلٌ، مُوْلَي عُمَرَ بْنِ عَبْدِ الْعَزِيزِ عَنْ عُمَرَ ابْنِ عَبْدِ الْعَزِيزِ، عَنْ عَبْدِ اللهِ بْنِ جَعْفَرٍ، عَنْ أُمِّهِ أَسْمَاءَ ابْنَةِ عُمَيْسٍ؛ قَالَتْ: عَلَّمَنِي

 رَسُولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم كَلِمَاتٍ أَقُولَهُنَّ عِنْدَ الْكَرْبِ ((اللهُ، اللهُ رَبِّي لاَ أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً)).

 

Esma bint-i Umeys (r.a.)'dan; Şöyle demiştir: Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bana üzüntü zamanında söyleyeceğim kelimeleri öğretti: "Allahu, Allahu Rabbi La uşriku bihi aheda"  (Allah, Allah Rabbimdir O'na hiçbir şeyi ortak koşmam.,.)

 

 

Diğer tahric: Bu hadisi; Ebu Davud, Nesai ve Tabari de rivayet etmişlerdir. Tabari' de bu zikrin üç defa okunması kaydı vardır.

 

AÇIKLAMA:      Hadiste geçen "Kerb" sıkıntı ve meşakkat, üzüntü demektir. Hadis; bir keder ve sıkıntıya düşüldüğü zaman bu zikrin okunmasının faydalı olduğuna. delalet eder.