SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

KİTABU’L-FİTEN

<< 4064 >>

DEVAM: 30- BEYDA ORDUSU BABI

 

حدّثنا أَبُو بَكْرِ أَبِي شَيْبَةَ. حدّثنا الْفَضْلُ بْنُ دُكَنْنٍ. حدّثنا سُفْيَانُ عَنْ سَلَمَةَ ابْنِ كُهَيْلٍ، عَنْ أَبِي إِدْرِيسَ المُرْهِبِيِّ، عَنْ مُسْلِمِ بْنُ صَفْوَانَ، عَنْ صَفِيَّةَ، قَالَتْ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم:  ((لاَ يَنْتَهِي النَّاسُ عَنْ غَزْوِ هذَا الْبَيْتِ، حَتَّى إِذَا كَانُوا بِالْبَيْدَاءِ ((أَوْ بَيْدَاءَ مِنَ الأَرْضِ)) خُسِفَ بِأَوَّلِهِمْ وَآخِرهِمْ. وَلَمْ يَنْجُ أُوْسَطهُمْ)).   قُلْتُ: فَإظِنْ كَانَ فِيهِمْ مَنْ يُكْرَهُ؟ قَالَ ((يبْعَثُهُمُ اللهُ عَلَى مَا فِي أَنْفسِهِمْ)).

 

(Mu'minlerin anasi) Safiyye (r.anha)'dan rivayet edildiğine göre; Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): «insanlar şu Ka'be'yi yikmak içjn savaş etmekten vazgeçmeyecekler. Nihayet bir ordu (bu maksadla) savaşmaya gidip Beyda denilen mevkiye varınca onların önde gidenleri ve arkada olanları yere batırıiır ve ortada olanlar da kurtulamaz,» buyurdu.

 

(Safiyye demigtir ki:) Ben: Eğer onların içinde zorla götürülen olursa (onun durumu ne olacak) ? diye sordum. O buyurdu ki: «Allah (kıyamet günü) onları niyetlerine göre diriltir.»

 

Diğer tahric: Tirmizi, Ahmed b. Hanbel

 

AÇIKLAMA 4065’te