SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

KİTABU’L-MENASİK

<< 2929 >>

19- İHRAMDA OLAN KİMSENİN GİYEBİLECEĞİ ELBİSE BABl

 

حدّثنا أَبُو مُصْعَبٍ. حدّثنا مَالِكُ بْنُ أَنَسٍ عَنْ نَافِعٍ، عَنْ عَبْدِ اللهِ بْنِ عُمَرَ؛ أَنَّ رَجُلاً سَأَلَ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم: ما يلْبَسُ الْمُحْرِمُ مِنَ الثِّيَابِ؟

 فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم ((لاَ يَلْبَسُ الْقُمُص وَ لاَ الْعَمَائِمَ وَلاَ السَّرَاوِيَلاتِ وَلاَ الْبَرَانِسَ وَلاَ الْخِفَافَ. إلاَّ أَنْ لاَ يَجِدَ نَعْلَيْينِ، فَلْيَلْبَسْ خُفَّيْنِ وَلْيَقْطَعْهُمَا أَسْفَلَ مِنَ الْكَعْبَيْنِ. وَلاَ تَلْبَسُوا مِنَ الثِّيَابِ شَيْئاً مَسِّهُ الزِّعْفَرَانُ أَوِ الْوَرْسُ)).

 

Abdullah bin Ömer (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre: Bir adam, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e: İhramda olan kimse elbiselerden ne giyebilir? diye sordu. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: «Ne gömlekler, ne sarıklar, ne donlar, ne bornozlar ne mestler giyer. Ancak na'leyn bulamadığı zaman mestler giysin ve (mest giyeceği zaman) bunları topuklarının aşağısına kadar kessin. Ve (siz ihramda iken) za'feran veya vers (bitkisi) ile boyanmış (veya kokulanmış) hiç bir elbise giymeyiniz.»

 

AÇIKLAMA:     2930’da