SÜNEN İBN-İ MACE

Bablar Konular Numaralar

KİTABU’Z-ZÜHD

<< 4280 >>

DEVAM: 33- BA'S (YANİ ÖLÜMDEN SONRA DİRİLME) HAKKINDA GELEN HADİSLER BABI

 

حدّثنا أَبُو بَكْرٍ. ثنا عَبْدُ الأَعْلَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْحَاقَ. حَدَّثَنِي عُبَيْدُ اللهِ بْنُ الْمُغِيرَةِ عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ عَمْرِو بْنِ عَبْدِ بْنِ الْعُتْوَارِيِّ، أَحَدِ بَنِي لَيْثٍ؛ قَالَ ((وَكَانَ فِي حَجْرِ أَبِي سَعِيدٍ)) قَالَ: سَمِعْتُهُ ((يَعْنِي أَبَا سَعِيدٍ)) يَقُولُ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم يَقُولُ:

 ((يُوضَعُ الصِّرَاطُ بَيْنَ ظَهْرَانَيْ جَهَنَّمَ. عَلَى حَسَكٍ كَحَسَكِ السَّعْدَانِ. ثُمَّ يَسْتَجِيزُ النَّاسُ. فَنَاجٍ مُسَلَّمٌ وَمَخْدُوجٌ بِهِ. ثُمَّ نَاجٍ وَمُحْتَبسٌ بِهِ. وَمَنْكُوسٌ فِيهَا)).

 

Ebu Said(-i Hudrî) (r.a.)'den rivayet edildiğine göre; Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir: Sırat (köprüsü), cehennemin ortasının üstüne, sa'dan dikenleri gibi (ateşten) dikenler üzerine (kurulup) konulur. Sonra insanlar (onun üstünden) geçmeye çalışacaklar. Artık kimisi sapasağlam (geçip) kurtulur. Kimisi o (ateşten) dikenle tırmalanmış olup sonra (geçerek) kurtulur. Kimisi de o dikene takılarak cehenneme baş aşağı Atlılır.

 

Diğer tahric: Benzerini Müslim de tahric etmiştir.

 

AÇIKLAMA 4281’de